Matkat:

Junalla Kuopio – Helsinki – Kuopio. Starilla yli, SuperStarilla takaisin.

Hotelli:

Central Park Inn on varma hotellivalinta. Sijainti on paras mahdollinen, aamupala meille jopa liiallinen ja rauhassa saa yönsäkin nukkua. Eikä hinta hirvitä. Eikä henkilökunta passaa selän takana yli-innokkaana.

Tutustumiskohteet:

Tiistaina kävimme lopultakin Kiek in de Kökissä, remontti oli valmis. Vanhassa puolustustornissa esiteltiin erilaisia keinoja saada lähimmäisensä hengiltä. Kyllä siinä usko ihmisen viisauteen lujittui kummasti.

Keskiviikkona vuorossa oli Kadriorgan palatsi, jossa ennenkin olemme taidenäyttelyssä  käyneet.  Erikoistarjouksena neljä eri maalausta keskiajalta, jotka oli kopioitu samasta tuntemattomasta teoksesta.  No jaa, ei hirveästi hetkauttanut. Muu tarjonta ja komeat huoneet anteliaampia.

Torstaina kävimme Suurkillan talossa, joka myös oli ollut iät ajat remontin alla. Ihan melkoisen mielenkiintoista asiaa Viron historiasta kivikaudelta tähän aikaan.

Kahvit:

Normaalit kahvihetket Kansalliskirjastokahvilassa, Pagaripoisidissa ja Energiassa. Kahvit, piirakat, leivos puoliksi ja Vana Tallinnat joka paikassa.

Lisäksi joimme kahdet terästetyt jouluglögit Raatihuoneentorin varrella viehättävässä sisäpaikassa Raatihuoneen nurkassa. Ulkona roikkui nimi Tristan ja Isolde. (Ulkoglögeillä torilla ei mitään tee)

Itselaukaisijalla ikkunalaudalta otetun kuvan kohdistus ei ole häävi.

Ruokailu:

Tulimme perille maanantaina niin myöhään (20.30), ettemme lähteneet ravintolaan vaan ostimme Toidumaailmasta voileipäkakun ja kaksi olutta.

Tiistaina söimme meille ennen käymättömässä Moon-ravintolassa Kalamajassa. Mainiota kanaa, Pirkolla viiniä ja minulla olutta. Musiikkihäiriötä ei ollut. Menemme toistekin.

Keskiviikkona HH:n suosituksesta söimme Reval-kahvila-ravintolassa ylikypsää ankkaperunamuusia sekä olutta. Esillepano oli mainio, eikä ruoassakaan vikaa ollut. Samalla tasolla Hell Huntin vastaavan kanssa. Reval säilyy mahdollisten ruokapaikkojemme listassa. Joku tyyppi soitteli kovaäänisen kanssa kitaraa, onneksi meistä kaukana.

Torstaina yritimme mennä Hell Huntiin, mutta eihän sinne mahtunut alkuunkaan. Piti siis mennä Grande Pizzaan. Varma paikkahan se, ei ollut nälkä kun pois lähdimme.

Ostokset:

Vaatimattomat hankintamme teimme toreilta. Keskturgilta suklaata ja kurkkuja, Jaaman torilta pipo ja kotonatehtyjä vihannespuolisäilykkeitä sekä joulutorilta Raekoja platsilta alkoholitonta glögiä sekä pyyheliina.

Kuva lähtöillalta, kun kaupanteko oli jo tauonnut.

Lisäksi antikvariaatista ostimme kolme kirjaa, Ilokontin (SKS:n julkaisemia karjalaisten kaskuja, muistoja ja sananparsia), Laila Hietamiehen Kukkivat kummut ja Hyvää Yötä!, osan 12, joka meillä tosin ennestäänkin on. Tallinnan antikvariaatti on mainio paikka. (Lähellä pääinfopistettä ja Nikolainkirkkoa ´'Niguliste kirik'')

Ilmat olivat soveliaat, tuuliset mutta ei satanut. Lämpötila pysyi plussan puolella. Emme pettyneet.