Taulut kotimme seinillä ovat etupäässä isäni ostamia, Helsingistä Aleniuksien taidekaupasta. Olen sukua Ele Aleniukselle. Parhaimmat taulut isä vei mukanaan, kun hän muutti Helsinkiin pienempään asuntoon. Minä vein loput Savoon työpaikan perässä.

IMG_0319-normal.jpg

Taulun on maalannut  Wille Ahlgren (kuuluisamman Ollin veli) vuonna 1946. Hän oli käymässä meillä Vastilan kylässä Ruotsinpyhtäällä, missä isä oli opettajana. Kuva on Kymijoen varrelta läheltä Vastilan koulua.

IMG_0316-normal.jpg

Maalarina Vuolas, tietääkseni Risto. Hän teki paljonkin tällaisia merimaisemia.  Tämä on vuodelta 1944.

IMG_0315-normal.jpg

Tekijä M Häkkinen, 1942. Etunimeltään Mauno.

IMG_0318-normal.jpg

Tämän kuvan alla ei ole tekijän nimeä, eikä kehystäjäkään osannut sanoa mitään, vaikka on taidekauppias.

Kaikki isän kuvat olivat ilman kehyksiä, poistin raamit muuttoa varten.

IMG_0313-normal.jpg

IMG_0321-normal.jpg

Nämä vedokset ovat August Backmannin käsialaa 1938 ja 1936. Tämä jälkimmäinen putosi viikko sitten seinältä alas, kehykset rikkoutuivat. Vävy on luvannut entisöidä molemmat työt samanlaiseen asuun.

IMG_0314-normal.jpg

Vaimon veljen vaimon maalaus violetilta kaudelta. Vuosiluku 1982 ja tekijä Inkeri Lehto.

IMG_0312-normal.jpg

Tekijä Kid Kumlin, käsittääkseni kyseessä on vedos. Ansaitsisi paremmat kehykset. Kunhan keretään. Vaimon Sinikka-sisarelta saatu teos.

IMG_0317-normal.jpg

Tekijä E, Rinne, 1946. Taulu on vaimon kotoa. Tekijästä en löydä lisätietoja.

IMG_0309-normal.jpg

Enoni Urho Jokisalo innostui vanhoilla päivillään maalailemaan. Periaate oli, ettei tuntia kauemmin passannut yhtä taulua maalata.  Vuosi on 1981.

IMG_0310-normal.jpg

Wanhat Herrat löysivät tämän loistoteoksen jostain romuliikkeestä ja toivat sen minulle 60-vuotislahjaksi. En minä heitä kuitenkaan vihaa. Onhan siinä kirjoja.

IMG_0325-normal.jpg

Lopuksi ikonostaasimme. Se on opillisesti virheellinen, koska Kristuksen kuvan pitäisi olla pääosassa. Näin kokonaisuus on kuitenkin somempi. Keskellä Jumalansynnyttäjä-ikoni, tekijänä Jaana (muistaakseni Mäntylä?), nykyinen Lintulan nunna. Vasemmalla Kristus-ikoni Bulgariasta, Rilan luostarin pihalta. Metropoliitta Panteleimon valitsi sen minulle. Oikealla Maria-ikoni Metamorfosis-luostarista Kreikasta, jonka minulle toi Munkki Viktor, kun taksilakon takia en päässyt itse paikalle. Ja alla Athokselta hankittu ikoni ensimmäiseltä käynniltäni tässä autonomisessa munkkitasavallassa Kreikassa.

Ja vielä taidevalokuva Prahasta:

 IMG_0328-normal.jpg

Teos on ostettu Prahassa Kaarlen sillalla, jota myös kuva esittää. Vuosi on 2005.