Ajoimme perjantaina liki yhtä soittoa Ouluun, jossa kävimme pitseriassa syömässä. Pitsat olivat niin suuret, että otimme ylijääneet palat mukaan ja elimme niillä vielä lauantainkin.   Ainoa löytämämme kirpputori oli tunkkainen ja ainoa mahdollinen ostettava kirja ylihintainen ja lisäksi esilehti oli revitty irti.  Yöksi jatkoimme Haukiputaalle, jossa Samantta-hotellissa saimme hyvät unet ja hienon aamupalan. Paikallisessa kirkossa oli hienot seinämaalaukset (Mikael Toppelius).

Lauantaina ajoimme  Tornioon, jossa kävimme kirpputorilla ja ostin yhden kirjan, A. Laurio: Pako kaupungista vuodelta 1947. Siitä suuntasimme Kolariin, jossa kävimme ruokaostoksilla ja jatkoimme Kattilakosken rannalle mökille. Saatuamme tavarat paikoilleen, lämmitimme saunan ja kylvimme. Uimassa emme käyneet.

Sunnuntaina aamupäivällä alkoi melkoinen ukonilma, joka vei sähköt pariksi tunniksi. Iltapäivällä ajoimme Äkäslompoloon jossa otimme vettä kanisteriin ja ostimme ruokatuotteita Jounin kaupasta. Hesarit olivat loppuneet, joten pysäytimme vielä Ylläsjärvellä Eelin kaupalle, josta saimme lehden. Illalla kävelimme lähikierroksen. Tuntuu olevan hyvä myyrävuosi, koska pikkuelukoita vilisee jatkuvasti jaloissa. Ei, eivät ne ole sopuleita. Jäniskin kävi illalla pihassa, samoin poroja ja orava. Metsonkin näimme.

Maanantaina aamulla menimme Kolariin ja kävelimme 3,5 km luontopolun. Polvi antoi mukavasti kulkea. Sitten ajoimme Ruotsin puolelle ICA-kauppaan ja ostimme poroa, hevosta, katkarapusalaattia, hunajaa yms. joilla pärjäämme tämän viikon. Takaisin mökille. Pihassa kolme kuukkelia pisteli poskeensa punaista kärpässientä. Otin kuvan. Illalla lämmitimme vielä saunan.

Tiistaina ajoimme Kesänkijärven pysäköintialueelle ja lähdimme kävelemään Hillapolkua.

(Tällä kameralla on vaikea ottaa kuvia, joissa horisontti on suorassa. Etsin puuttuu, pitää katsoa näyttöruudusta takana)

Kesänkijärven laavulla paistoimme makkaroita ja joimme kahvit voileipien kanssa. Saimmepa ylijääneet nokipannukahvitkin mieheltä, joka kuljetti kahdeksan hengen porukkaa eräoppaana.  Parempaakin kahvia olen juonut, mm. omasta termoskannusta.

Siitä kävelimme polun loppuosan. Yhteensä matkaa tuli 6 kilometriä. Tällä polvella alkaa jo pärjätä. Kotimatkalla näimme taas Kurtakon pellolla neljä kurkea ja poroja pyörii tänä vuonna ympärillä enemmän kuin edellisinä vuosina. Ilta televisiota katselellen.

Keskiviikkona ajoimme Kolariin, jossa menimme läpi kirpputorit. Mitään emme ostaneet. Siitä Wood Jewellin tehtaanmyymälään, josta ostin pari puukkoa. Vielä ABC:ltä bensiiniä ja kaupasta leipää ja mökille ruoanlaittoon.

Ulkoilureittinä Kurtakon Telatielle, Saarijärven saajolle ja takaisin, yhteensä 9 km. Polvi kesti kohtuullisesti. Illalla vielä saunoimme ja siinäpä päivä oli täysi.

Torstaina puolelta päivin, ruokailun jälkeen, ajoimme Ylläsjärvelle ja kävelimme ympäri kahden ja puolen kilometrin luontopolun. Polvi oli edelliseltä päivältä jäykkänä mutta pois metsästä päästiin.

Teimme Jounin kaupalta vähäiset ostokset ja menimme Kuukkeliin juomaan kahvit. No, kahvi oli kohtalaista mutta kahvileipä kuivakasta. Palasimme kotiin, matkalla radiosta kuulimme, ettei Suomen keihäsmaineelle kuulu sen parempaa kuin nykyhallituksenkaan.

Perjantaina kävimme Ruotsin puolella, ostimme ICAsta poroa ja hevosta ja katkarapusalaattia. Kolarista ostimme Hesarin (ristikko). Vaeltelemaan emme enää lähteneet vaan kylvimme illalla ja valmistelimme lähtöä.

Lauantaina ajoimme melko suoraan Kuopioon. Iissä tosin kävimme Iin Haminan markkinoilla, jossa söin kaksi paistettua nahkiaista. Edellisestä syönnistä oli kulunut 55 vuotta. Mielenkiintoisen makuisia - lämpiminä olisivat voineet olla vielä parempia. Syömässä kävimme Zeppelinin Rossossa. Matka kesti yhdeksän ja puoli tuntia. Kotiin oli ihan mukava välillä tulla.