19.5.2011 torstaina lähdin kotoa puoli seitsemän bussilla, joka kulki sairaalan kautta. Henkilökunta kirjasi minut sisään sairaalaan ja minulle annettiin sänky. Koska olin voimaperäisesti pyytänyt päästä televisiottomaan huoneeseen, minut tyrkättiin yhden hengen melkein sviittiin omine vessoineen ja komeine televisioineen (Siitä katsoinkin monet uutiset). Leikkaus alkoi kahdeksalta, selkäydinpuudutuksessa. Virtsakatetria pidettiin kolme päivää, joten en joutunut käyttämään sorsaa, johon en saa mitään aikaiseksi. Lisäksi selkäydinkanavaan pantiin samoiksi kolmeksi päiväksi kipupumppu, jonka ainoa ikävä puoli oli yöjumpsutus, jonka takia piti pitää korvatulppaa.

Itse leikkaus kesti vajaat kaksi tuntia. Ystävällinen mieshenkilö kurkki tiukkaan kasvojeni päällä ja kertoi, mitä tapahtui. Tuntoa ei ollut, mutta melua oli kuin rakennustyömaalla. Siinä porattiin, vasaroitiin, sahattiin ja viilattiin.

Heräämössä, tai paremminkin toipumistilassa, minulla oli onneksi kirja ja lukulasit mukana, koska muuten aika olisi tullut pitkäksi.

Huoneessa sain iltapalaa ja lääkitystä muutenkin kuin pumpun kautta. Lisälääkitystä sain aina kun pyysin. Tuskille ei vetänyt.

Ylös harottiin heti seuraavana päivänä. Pitkähän ei tuo kävelytaival ollut. Ja lukemista lisää, sekä ristikontekoa. Yksi lehti (Iisakin ristikot) tuli läpiratkottua. Vaimo oli Ljubljanassa leikkausaikana ja tuli käymään vasta lauantaina, mukanaan Hesarin perjantairistikko, jonka myös sain valmiiksi.

Hoito oli ensiluokkaista, ystävällistä ja osaavaa. Ja ruoka mautonta. Ennen kaikkea en joutunut ukkolaumassa televisiomainoksia ja serranonperheitä katselemaan, joten viihdyin aivan välttävästi. Polvi vielä kuvattiin toisena päivänä ja maanantaina oli lopputarkastus, jonka jälkeen taksikuski haki huoneesta pyörätuolilla ja vei kotinurkalle, jossa vaimo jo odottikin, tosin heti ampaisi pyörällä lääkkeiden hakuun.

Eihän tuo polvi kovin käyttökuntoinen vielä ole, mutta kuulemma siitä kalu tulee kesän mittaan. Jos olisin vielä työelämässä, minulla alkaisi nyt kolmen kuukauden sairasloma. Opettajalle tosi mieluista. Lopuksi polvikuva kotona otettuna.