Ostimme Kiviharjun 1979, kun meillä ei ollut varaa rantamökkiin. Oli talvi, kun menimme paikalle ensimmäisen kerran. Savusaunassa oli edellisenä iltana kylvetty, ja se tuoksui vielä aamulla lämpimältä.
1813522.jpg
Kaupat tehtiin heti. Savusauna on vanha 1800-luvun riihi. Päärakennus oli rakennettu 1958, entisen talon kivijalka on vielä talon vierellä tallessa. Alhaalla on tupakeittiö ja kamari. Kamarissa on pönttöuuni, keittiössä iso puuhella. Tuvassa on leivinuuni, jota emme ole saaneet vetämään. Sähköjä ei ole. 
1813525.jpg
Pihan toisella puolen on 14 m pitkä navetta, jossa oli kolmen lehmän parsi, kaksi karsinaa ja eri huoneessa talli. Karjakeittiöön teimme pikasaunan, koska savusaunan lämmittämiseen meni 3-4 tuntia.
1813520.jpg
Ja kymmenen vuotta sitten, monen vuoden suunnittelun jälkeen, teimme uuden jatkuvalämmitteisen saunan pihan perälle, johon ilta-aurinko paistaa. Tenho Tiihonen oli tarmomiehenä, yksi Joke enempi ammattilaisena ja minä kantopoikana. Hyvä tuli saunasta.
1813518.jpg
Etupäässä minä olen paikalla viihtynyt. Keskellä metsää saa olla rauhassa. Marjoja ja sieniä löytyy. Ja monet hauskat on paikalla Tenhon ja muutaman muun kanssa pidetty.