Ensimmäisen auton isä osti minulle (Perheen käyttöön) 1962, kun täytin 18 ja sain ajokortin. Auto oli Ford Consul Cortina, "Tähtisilmä", jolla oli luonteenomaiset, hieman käännetyn Mersumerkin muotoiset takavalot. Ajoin tällä armeijaan menoon (1966) asti (Olin silloin jo Lapinlahdella töissä), jolloin myin auton saadakseni käyttörahaa armeijan ajalle. Autolla kävin kerran ojassa, kerran kunnolla metsässä ja kerran kadun valaisintolpassa. Siinäpä opin kait ajamaan, koska seuraavilla autoilla ei pieniä pintanaarmuja lukuunottamatta ole pahempaa sattunut. 
 
Kuva otettu Amin pihassa Kerkkoossa.

Seuraava auto oli Ford Anglia, jonka ostin enoltani noin v. 1968. Muutaman vuoden se palveli ihan kelvollisesti. (Tilapäinen kuva, en muista, onko itseotettua kuvaa olemassakaan)


Vaihdoin viistoperän Datsun 1000-autoon. Huonoin rakkine, minkä olen omistanut. Kuva Kuopiosta, minähän se siinä, vaimon kuvaamana:


Tätä seurasi pian Toyota Corolla, luultavasti 1971, koska tällä ajelimme Sveitsin alpeilla, kun olimme vaimon kanssa Pariisissa esperantokongressissa. Kelvollinen kärry, sen rekisterinumeroksi nimismies oli antamassa KYY-11, mutta pyynnöstä sain KYY-13. Onnekas auto.


Corollan vaihdoimme Rättisitikkaan, ja jollei rättisitikan valmistusta olisi lopetettu, voisi minulla vieläkin olla sellainen. Hieno kulkupeli. Kuvassa haemme pääsiäisvitsoja Siilinjärveltä.

Sitikan vaihdoimme Ladaan, jonka rekisterinumeron muistin lauseesta Kuopion Huonoin Romu (KHR-443). Mitä se suinkaan ei ollut, ainoa vika oli sähköpuolella, eikä moottori mielellään kuumana lähtenyt käyntiin. Ladalla kierreltiin Suomea ja Pohjoismaita. Kuvassa olemme telttailemassa jossain päin Etelä-Ruotsia:


Ladan vaihdoimme Samaraan, kun luulimme paremman saavamme, mutta erehdys. Varsinainen maanantaikappale, toiseksi kehnoin ajokki.



Sitten seurasi Mazda 323, käytettynä ostettu, joka taas oli auto erittäinkin paikallaan.

Mazdasta hajosi jäähdyttäjä vanhuuttaan, joten ostimme uuden auton: Fiat Punto. Olemme olleet tyytyväisiä, meille sopivan pieni ja tehoton varma kulkupeli. Kuva Kemijärven leirintäalueelta kesällä 2007.

 

19.05.2009 vaihdoimme Punton Kia Rio´on. Alkaa kuskeilla ikä painaa ja kunto rapistua, piti lisätä turvatyynymäärä yhdestä kuuteen. ABS-jarrutkin on. Muuten hyvin samanmallinen kuin edellinenkin.


Seuraava kulkupeli?