Kuopiosta lensimme perjantaina Helsinkiin ja siitä  jatkolennolla Riikaan. Taksilla  hotelliin, Europa City:
 824842.jpg
 Riikassa olimme hyvissä ajoin, joten ehdimme jo tutustua vanhaan kaupunkiin. Hotelli oli neljän kilometrin päässä keskustasta, joten käytimme runsaasti paikallisbussia. Kertamaksu euroissa 45 senttiä. Keskustassa Riikan tunnus, vapauden patsas:
 824844.jpg
Lauantaina jatkoimme keskustaan tutustumissa, kohtasin mm. wh HH:n, joka oli ollut presidenttinä ennen toista maailmansotaa.
 825268.jpg
827145.jpg
Sunnuntaina kiersimme mm. hautausmaita ja kävimme kirkoissa. Ortodoksinaisluostarissa jaettiin köyhille ruokaa, kadulla pitkät jonot. Viereisessä (Ei luostarin?) kauniissa kirkossa oli häät menossa. Kuva luostarialueesta:
 824845.jpg
Maanantain pääkohde oli Jurmala. Ensin ajelimme väärällä junalla, ja lopuksi osuimme oikeaan. Silmittömän pitkä ja pitkästyttävä hiekkaranta, jolla Jurmalan tunnus, kilpikonna:
 824840.jpg
Ruoat olivat soveliaita, paitsi kerran, kun yritimme syödä hienommin, ja ruokaa oli vähän, pirun kallista ja lisäksi pahaa. Kirkonmenoissa olimme osittain mukana viisi kertaa (häät, akatistos, 2x liturgia ja vigilia).  Erään liturgian aikana kirkossa makasi avatussa arkussa vainaja, vanha nainen, kait odottamassa hautaamista.
Hotelli oli rauhallinen, aamupala erinomainen. Ainoa vaiva oli kuumuus, kertaakaan ei satanut. Kerjäläisiä kaduilla, syrjäytynyttä pulikansaa varjopaikoissa. Muuten viehättävä paikka.