45. Christie Agatha: KORTIT PÖYDÄLLÄ **

222 s. Wsoy 1989 (1936)  10.p  Sapo 326 (Aune Suomalainen / Kirsti Kattelus)  YK

Juonta ja käänteitä riittää. En tosin tässäkään ymmärrä, miksi syytön tunnusti muka uhrautuvasti. Isästä/äidistä voin sellaisen ymmärtääkin, mutta en tuntemattomasta tädistä. Poirot tarttuu toimeen puolessa välissä, siihen asti teksti on jopa pitkäveteistä. Pistemäärää laski vielä pieni fontti. Koska arvioin lukunautintoa, tihrustaminen vie tehoa. Oma.

 

46. Haarla Lauri: HERRA BENEDIKTUS ja hänen iloinen lukkarinsa **

182 s. Otava 1955  (1941)  2.p (Osa Valitut teokset-kokoelmasta)   AK

Kertomus 1700-luvulta. Hatut ja myssyt melskaavat, kirkonmiehet ryyppäävät ja sekoilevat, naisasiat ovat rempallaan. En pysynyt sotkuissa mukana, josta syy kait lankeaa omalle kontolle. Oma. *)

 

47. Tikkanen Henrik: HENRIKINKATU **

153 s. Wsoy 1982  (Kyllikki Härkäpää)  AV

Tikkanen oli ehdolla presidentin valitsijamieheksi (Koivisto). Vaalikaranteenissa hänellä ei ollut muuta työtä kuin tämän kirjan kirjoittaminen, päivä kerrallaan. Ja siltä tulos tuntuu. Väkisin pakerrettuja elämänkertamuistoja. Oma.

 

*) (Vanhemmiten kirjan tapahtumien seuraaminen käy hankalammaksi. Eräs syy on se, etteivät nimet ja henkilöt pysy muistissa. Eikä aina viitsi selata taaksepäin: Kuka olikaan tämä Fredrik? Etenkin jos käytetään sekaisin etu- ja sukunimiä. Suomalaiset nimet pysyvät yleensä vieraskielisiä paremmin hallinnassa.)