Sunnuntaina junalla Kuopiosta Helsinkiin ja yli Suomenlahden Starilla.  Maanantaina oli sadepäivä, muina päivinä ilma oli etupäässä poutainen, jopa aurinkoa näimme. Pois tullessamme Helsingissä oli tuulta ja vesisadetta.

Raitiovaunuilla ja trollikoilla kuljeskelimme vähän sinne ja tänne. Kävimme mm. Nömmen torilla josta emme mitään ostaneet. Kerran kävimme kenkätehtaiden tehtaanmyymälöissä, josta ostimme kummallekin Reebokit. Lisäksi ostin itselleni mustat nahkakengät Jaaman torilta. Hienot ja hyvät jalassa. Keskturgilta ostimme suklaata. Livikosta hankin kaksi likööripulloa, Pirkko neljä siideriä. Toompeanmäellä kävimme tietenkin Nevskin katedraalissa. Lyhike jalgan yläpäässä ruska loisti.

Ruokailut: Grande Pizzassa tavallinen ensimmäisen illan ruokailu. Toisena menimme ravintolaan nimeltä Sfäär. Ruoka oli ihan kelvollista, tosin annos pieni, mutta tuollaisessa juppilassa en voi sanoa viihtyväni. Seuraavana päivänä söimme Kuldse Notsu Kõrtsissä. Viihtyisä paikka ja paljon syötävää mutta raskasta, eikä lihassa juuri makua ollut. Hapankaali oli maukasta. Ja viimeisen päivän ruoan söimme Hell Huntissa. Pirkolla lohta, minulla kanaa. Emmepä muista parempaa pitkilleen syöneemme.

Ruoan päälle kävelimme vielä hetken keskustassa. Raekoja Platsille jätimme näkemiit, joulukuussa palaamme paikalle.

Ihmeen paljon Tallinnassa oli monenmaalaisia turisteja. Hotellissa oli rauhaisaa eikä muuallakaan pahempaa möykkää kuulunut.

Ja tietenkin kävimme molemmat tukkaa lyhennyttämässä. Minulta mummeli tasoitteli vielä parran ja kulmakarvatkin. Jäljelle jäi siisti mies.