15.6.10 teimme maakuntamatkan Kuopion koillispuolelle. Ensiksi ajoimme Muuruvedelle, jossa kävimme Topin maatilamyymälässä ostamassa erilaisia luomutuotteita. Runsaasti valinnanvaraa ja jännittäviä ruokia yms. Ostoskori tuli täyteen.

Muuruvedeltä ajoimme Juankoskelle ja kävimme ensi töiksemme kahvilla leipomon kahvilassa, jossa olemme ennenkin, ehkä 15 vuotta sitten, käyneet. Torilla on Juicen muistomerkki, pitihän se kuvata.

Tämän jälkeen kävelimme katsomaan museota. Juantehtaan puunjalostustoiminta on lopetettu, uutta yrittäjää etsitään. Aikaisemmin paikalla oli järvimalmia jalostava tehdas. Masuuni Brunou-nimisessä mielenkiintoisessa paikassa tutustuimme vanhaan esineistöön. Sähkömuseossakin kävimme. Koski jylisi suotta vieressä, siitäpä olisi ollut hyvä virtaa ottaa ja korvata muutama ydinvoimala. Kuvassa  vaimo ja opastyttö.

Juankoskelta Pisalle, joka on kukkula, luonnonsuojelualue ja paikka, jossa 1595 Täyssinän rauhan merkiksi käytiin kallioon hakkaamassa rajamerkkejä.

Matkaa oli kolmisen kilometriä sinne ja saman verran takaisin. Kauniitakin kohtia reitillä oli,

ja voimme sanoa käyneemme Pisan tornissa. Ei se niin kalteva ole, kuin väitetään...

Matkalla oli penkki, jossa muistokuparilaatta:

Yritin hieman saada selville, kuka vaeltaja tämä Tapani oli, mutta ei valjennut. Rauha hänelle.

Pisalta ajoimme Nilsiään ja söimme Pitseriassa mainion pitsan kotikaljan ja salaatin sekä karjalanpiirakoiden  kera.  Ja ei kun kotiin. Siinä se päivä meni.