Lähdimme matkaan aamuvarhain, ajoimme Jyväskylän kautta Petäjävedelle, jossa kävimme Petäjäveden vanhassa kirkossa, taas kerran:


Siitä jatkoimme Mänttään, missä menimme Serlachiuksen museoon, ja sieltä Gösta Serlachiuksen taidemuseoon. Paikka oli ihastuttava. Kuva rannalta: (Pirkko etukenossa, miksi lie?)

Ja itse rakennuksesta rannalta päin:


Sisällä tuntui olevan enemmän Helene Schjerfbeckin töitä kuin Ateneumissa, samoin runsaasti Akseli Gallen-Kallelan maalauksia jne. Aikaa meni rutkasti. Kävimme myös syömässä maukkaan lounaan Autereen tuvassa, joka oli entinen pehtoorin asunto.

Täältä ajoimme Honkahoviin, modernin taiteen näyttelyyn. Etupäässä siellä harmitti. Pari veistosta sentään jäi mieleen: Tämä suurikokoinen mies


ja tämä saunapuuvarasto:


Jatkoimme Tampereelle, olimme yötä Satun ja Mikon luona ja aamulla jatkoimme Päijänteen toiselle puolelle eteläkautta. Aamukahvilla liki romahtaneella tienvieruspaikalla:


Sysmässä menimme leirintäalueelle mökkiin yöksi. Kävimme syömässä pitsat, Kirja-Kertun antikvariaatti, eli nykyinen romukauppa, oli kiinni ja kun se aamulla olisi auennut vasta klo 11, paikka jäi käymättä.
Aamulla jatkoimme matkaa mm. Hauholle, jonka kirkossa oli musiikkihetki menossa, kaunisääninen nainen lauloi ja pianonpimputtaja säesti.Kuva kirkosta:

 Hauholla oli viehättävä vanha raitti, joten siellä meni sen verran aikaa, että muut paikkakunnat jäivät vähemmälle.Muutamassa kirkossa toki kävimme. Kangaslammilla joimme kahvit kahvilassa, söimme Pieksämäellä kebabia, ja kahville kiiruhdimme kotiin, kun sattui sadekin alkamaan.